Tízezreseket is fénymásolt otthon, hat év börtönt kapott érte

2021. június 4. – 09:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészi indítvánnyal egyezően jogerősen hat év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy dombegyházi férfit, aki társaival együtt 500, 1000 és 10 000 forintos bankjegyeket fénymásolt házilag – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

A férfi és társai 2018 végén házilagosan fénymásoltak 500, 1000 és 10 000 forintos címletű bankjegyeket, amelyekkel Békés megyei településeken több üzletben kíséreltek meg fizetni, részben sikerrel. A bűntársak Romániában is ismeretlen mennyiségű hamis bankjegyet hoztak forgalomba úgy, hogy abból fizették szórakozásukat, illetve azokat valódi készpénzre váltották.

Egy fénymásolóval hamisított ezres – Fotó: police.hu
Egy fénymásolóval hamisított ezres – Fotó: police.hu

A férfi beismerte bűnösségét és a tárgyaláshoz való jogáról is lemondott, az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék hat év börtönt szabott ki rá. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, de a táblabíróság ezt alaptalannak látta. A férfit a táblabíróság pénzhamisítás és felbujtóként elkövetett lopás bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ítélőtábla elrendelte a vádlottra korábban más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!