Pesti Srácok: Politizált az óráin, kirúgták a Károli patkányozó docensét

2021. június 4. – 20:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Károli Gáspár Református Egyetem elbocsátotta Dr. Klein Tamás docenst, az infokommunikációs jogi tanszék helyettes vezetőjét – írja a Pesti Srácok. A lap a héten azt írta, hogy birtokukba került egy hangfelvétel, amin Klein az óráin politikai és sértő megjegyzéseket tett.

2019-ben állítólag azt mondta, hogy a Lendvay utca környékén (ahol a Fidesz székháza található) sok a patkány, de a lap szerint Matolcsy Györgyöt, Orbán Viktort és a Demokrata hetilap olvasóit is kigúnyolta. Az egyetem a hét elején vizsgálatot indított az ügyben, és pénteken közölték, hogy megszüntették Klein munkaviszonyát.

„A Károli Gáspár Református Egyetem vezetősége egy belső vizsgálatot folytatott le Dr. Klein Tamás egyetemi docens, a Károli Gáspár Református Egyetem Infokommunikációs Jogi Tanszék tanszékvezető-helyettesével kapcsolatban, amelynek eredményeképpen Dr. Klein Tamás munkaviszonya 2021. június 4-én azonnali hatállyal felmondásra került. A belső vizsgálattal kapcsolatos egyéb részleteket nem kívánunk nyilvánosságra hozni”

– válaszolta az egyetem a Telex kérdéseire.

Nem ez az első eset idén, hogy egy tanárt a korábbi megjegyzései miatt rúgtak ki: a Szegedi Tudományegyetem május elején szexista, rasszista, trágár kijelentések miatt bocsátotta el Gulyás Lászlót, az egyik oktatóját. Azt mondta órán például, hogy „Az ember színe fehér”, vagy „Találós kérdés: mi a jó az ebolában és az AIDS-ben? Válasz: Kevesebb lesz a nigger Afrikában.”

Cikkünk megjelenése után a szerkesztőségünkhöz érkezett hangfelvételből kitűnik, hogy Klein Tamást a Pesti Srácok cikke alapján abban a hamis színben tüntettük fel, hogy a fideszeseket patkánynak nevezte azáltal, hogy azt közöltük róla, hogy az óráján azt mondta, a Lendvay utca környékén (ahol a Fidesz székháza található) sok a patkány. Ezzel szemben a valóság az, hogy az előadás témája és kontextusa a politikai közbeszéd hanyatló állapotáról és színvonaláról szólt, és a hivatkozott kifejezést Klein Tamás elítélendő példaként említette, éppen az ellenzéki kommunikációból az O1G jelszó mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!