Az LMP után a DK is a jobbikos jelöltet támogatja Boldog István választókerületében

2021. június 4. – 09:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2018-ban kevesebb mint kétezer szavazattal győzte le az azóta hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt vizsgált és ezek miatt rövidesen bíróság elé álló fideszes jelölt, Boldog István Csányi Tamást, a Jobbik jelöltjét, aki idén is indul Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es választókerületében. Ebben a körzetben más ellenzéki párt a Jobbikon kívül még nem jelentett be más jelöltet, ugyanakkor az LMP már korábban jelezte: ők is Csányit támogatják itt. Ehhez csatlakozott most a DK, így várhatóan ő lesz a közös jelölt itt. Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a Facebookon azt írta róla:

„Tamás több, mint tíz éve aktívan politizál, 2018-ban ellenzéki összefogás nélkül majdnem legyőzte a fideszes Boldog Istvánt, 2019 óta pedig már országgyűlési képviselőként dolgozik a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiekért. Húsz éve tanít magyartanárként, felelősen gondolkodó értelmiségiként úgy érzi, kötelessége foglalkozni a közélettel. Ő képes lehet arra, hogy megszólítsa a jobboldali érzelmű ellenzéki szavazókat is, ez pedig kulcsfontosságú lehet a körzetben.”

A legtöbb szavazatot, 44,71 százaléknyit 2018-ban Boldog István kapta (21 668 szavazat), de nem sokkal maradt el mögötte Csányi, aki a szavazatok 40,78 százalékát gyűjtötte be (19 760). Az MSZP–Párbeszéd színeiben induló Rózsa Endrének csak 4668 szavazat jött össze, ami 9,63 százalékra volt elég. Négy évvel korábban Boldog 18 524 szavazatot, Csányi 13 264-et, Rózsa 9386-ot szerzett.

Boldog István indulásáról még nem tudni, annyi biztos, hogy az ügyének tárgyalása június 30-án indul. Az ügyéről ő maga is beszélt, erről itt írtunk hosszabban. A volt kétpói polgármester szerint egy csúnya politikai kampány zajlik, aminek ő az elszenvedője, és amúgy meg szerinte nem igaz, amit mondanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!