Vasárnap éjjeltől lezárják a Margit híd és a Lánchíd közötti szakaszt a pesti alsó rakparton

2021. június 4. – 12:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn megkezdődik a tényleges, hónapokig tartó építkezés az Idősebb Antall József rakparton, ezért az Eötvös tértől a Margit hídig tartó útszakaszt vasárnap 23 órától lezárják a közúti forgalom elől – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken. Az ideiglenes forgalmi rend a június 5-6-i hétvégi rakpartnyitás végét követően lép életbe.

Ahogy arról a Telex is beszámolt, a pesti alsó rakpart átalakítását az előző ciklusból örökölte meg a főváros, ám ezt aztán átterveztették, így állítólag zöldebb lesz, mint azt korábban gondolták. Felszámolják a holttereket és gyalogos felületeket alakítanak ki belőlük, szélesebb lesz a gyalogosjárda, 35 fát ültetnek, 30 km/órára csökkentik a rakparti úton a sebességhatárt a Margit híd és az Országház közötti szakaszon. A kivitelezés (a második szakasszal együtt) a tervek szerint december végéig tart, és összesen 1,4 milliárd forintba kerül – ebből 1 milliárd forint támogatást vállal a kormány.

A rakpartok gyalogosbarát megújítását első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és Margit híd közötti részén kezdik el. Az Idősebb Antall József rakpart átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon. A BKK azt is írja, hogy a következő hétvégéken (a mostanira ez még nem érvényes) északi irányban az utolsó akadálymentes be- és kijárat a Garibaldi utcai felhajtó lesz, és kérik, hogy a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők, illetve a babakocsival sétálók ezt a felhajtót vegyék igénybe. Az Országház északi oldalánál lévő, rakpartra vezető lépcső is nyitva lesz, de csak gyalogosan, a Látogatóközpont és a Múzeumhajó megközelítésére lehet használni.

Forrás: Google Térkép
Forrás: Google Térkép
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!