Elbontja a Bahart a balatonalmádi mólóra felhúzott barna bódét

2021. június 2. – 08:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy vihart kavart Balatonalmádiban a Balatoni Hajózási Zrt., vagyis a Bahart és a település önkormányzata között az a barna bódé, amit a vállalat a saját területén álló mólóra húzott fel, az Öregpark előtt, ugyanakkor a kivitelezés a közterületet is érintette, amire viszont a polgármester szerint a vállalat nem kért előzetesen engedélyt az önkormányzattól.

A település képviselő-testülete egyként állt ki amellett, hogy bontsák le, tüntessék el onnan a polgármester szerint kerti budira hajazó bódét, ami állítólag a Bahart új hajópénztára lenne. Ezt megtámogatva csütörtökön Almádi teljes képviselő-testülete, azaz a fideszesként, a függetlenként és a helyi Aranyhíd Polgári Egyesület jelöltjeiként megválasztott képviselők mindegyike a polgármesterrel együtt vonult a mólóra, ahol egyebek mellett szimbolikusan körbetekerték a bódét egy sárga, „Életveszély, belépni tilos!” feliratú szalaggal.

Mint most kiderült, dr. Kepli Lajos polgármester Almádia Facebook-csoportban közzétett legfrissebb bejegyzéséből, a bódét elbontják. „Győzelem! Az Almádi móló újra a régi lesz!
A mai napon Kontrát Károly képviselő úr kezdeményezésére létrejött, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Veigl Gábor BAHART vezérigazgató, valamint országgyűlési képviselőnk és jómagam részvételével zajlott egyeztetés a határozott kiállásnak köszönhetően az alábbi eredménnyel zárult: 1.) A bódé a héten eltűnik a mólóról és a helyreállítás megtörténik. 2.) A jövő héten a hajóforgalom megindul. 3.) Nem lesz szennyvízátemelő berendezés. 4.) A kivágott fa pótlásra kerül.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!