11 év bujkálás után kapott el a rendőrség egy top 50-es körözött bűnözőt

2021. június 2. – 05:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Top 50-es körözött bűnözőt kapott el a rendőrség, írja a Police.hu. A rendőrség honlapja szerint T. Lajost felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt még 2010-ben 11 év fegyházra és 2 év börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Városi Bíróság, ám mivel az akkor 33 éves magyar férfi el akarta kerülni a súlyos fegyházbüntetést, 2010 novemberében ismeretlen helyre távozott, írja a Police.hu.

A férfi emiatt került fel a rendőrség top 50-es körözési listájára, a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság pedig 1 000 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki rá.

Az európai elfogatóparanccsal körözött személyt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya kereste, és sikerült kinyomozniuk, hol lehet. Ezután a magyar rendőrök felvették a kapcsolatot az ENFAST hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) belül az osztrákokkal és a németekkel.

Kiderítették, hogy a több mint 11 éve keresett férfi más személyazonosságát felhasználva, a németországi Füssen környékén bujkál.

T. Lajost 2021. június 1-jén a német, osztrák és magyar rendőrségnek összehangolt rendőri akció során sikerült elfognia a bajor Schwangau városában. Kiadatásáról és hazaszállításáról a későbbiekben döntenek a német hatóságok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!