Vádat emeltek az ügyben: egy kiskutya miatt kialakult vitában késeltek meg egy 25 éves férfit tavaly egy villamoson

2021. június 1. – 12:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lehetett már megmenteni annak a 25 éves férfinak az életét, akit 2020. április 3-án este szúrtak le a budapesti 28-as villamoson, a VIII. kerületi Orczy téren. Ahogy arról idén áprilisban beszámoltunk, mint kiderült, egy kiskutya miatt kialakult vitában késelték meg a 25 éves férfit. Az ügyészség június 1-i közleményében azt írja, vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a 28-as villamoson elkövetett emberölés ügyében.

Az ügyészségi közlemény részletesen leírja, mi is történt azon az estén. A három vádlott – egy 44 éves és egy 39 éves férfi, valamint egy 30 éves nő – hajléktalanként élt, idejük legnagyobb részét a VIII. kerület, Salgótarjáni úton lévő, használaton kívüli, elhagyatott épületekben töltötték. A három vádlott közül a férfiak unokatestvérek, míg a nő a alkalmi párkapcsolatban állt a 44 éves férfival akkor.

A vádlottak, valamint a 39 éves férfi barátnője 2020. április 3-án, a fenti helyen születésnapot ünnepeltek, majd este már ittasan úgy döntöttek, hogy elmennek egy dohányboltba, hogy további italt vegyenek. Kimentek a Kőbányai úti villamosmegállóba, ahová éppen ekkor érkezett a Blaha Lujza tér irányába közlekedő, 28-as villamos. Fel is szálltak.

Ugyanezen a villamoson utazott a később leszúrt férfi és barátja, illetve a későbbi áldozat kistermetű kutyája. A felszállást után a 44 éves vádlott megállt, hogy a sértett barátjának ölében lévő kutyát megsimogassa, miközben a társaival együtt gúnyos megjegyzéseket tett a kiskutyára. A kutya gazdája felszólította a vádlottat, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokra is figyelemmel, tartsa magát távol a kutyájától. A vádlott ennek hallatán kötekedni kezdett, majd arcon is köpte a későbbi áldozatot.

A vita közben a vádlott elővett egy kést, és azzal fenyegetően megindult a sértett felé, aki hátrálni kezdett, miközben a barátja felállt az ülésről, hogy a védelmére keljen, de a vádlott társa arcon ütötte a későbbi áldozat barátját, aki visszaesett a székre, a kutya pedig elszaladt. Miközben a kutya gazdája az elszaladt kutyára figyelt, aközben a támadó késsel mellkason szúrta.

A kiabálásra a villamosvezető megállította a villamost, az ajtókat pedig kinyitotta. A támadó társaság le is ugrott a villamosról és elfutott. A késelő átadta a kést a női társának, aki egy virágládába rejtette azt. A megkéselt férfi is is leszállt a villamosról és még megkérte a körülötte állókat, hogy hívjanak hozzá mentőt, illetve hogy keressék meg a kutyáját, de állapota rohamosan romlott, elájult, majd a helyszínen meghalt, hiába érkeztek ki a mentők gyorsan.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő 44 éves férfit emberölés bűntettével, 39 éves férfi társát bűnsegédlettel, a 30 éves nőt pedig bűnpártolás bűntettével vádolja.

A főügyészség a 44 éves férfival szemben végrehajtandó fegyház-, férfi társával szemben pedig börtönbüntetés kiszabását indítványozza, női társuk esetében pedig felfüggesztett börtönbüntetés a főügyészség indítványa. A két férfi letartóztatásban van, női társuk bűnügyi felügyelet alatt áll.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!