Az utcán gyűjt aláírást a közpénzen meggazdagodott elit elszámoltatására a Momentum

2021. május 31. – 14:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról programjában is beszélt Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje, megválasztása esetén korrupcióellenes ügyészséget hozna létre, és felelősségre vonná a közpénzen meggazdagodott elitet. Fekete-Győr hétfőn Budapesten, a Kossuth téren is hangsúlyozta ezt, azzal együtt, hogy pártja visszatért az utcára kampányolni, már múlt hét szombat óta aláírásokat gyűjtenek a jogtalanul meggazdagodott elit, üzletemberek elszámoltatására.


„Az elmúlt tíz évben megloptak bennünket. Ellopták a jövőnket. Ti szeretnétek visszakapni ezt a pénzt. Ez egy jogos igény. Nekem az egyik ígéretem az, hogy az ellopott pénzt és vagyont visszaköveteljük. Felállítunk egy Korrupciós Ügyészséget, amely át fogja vizsgálni az Orbán, Rogán, Mészáros családok cégbirodalmait, és a megteszi a szükséges feljelentéseket. Azonban nem elég a vagyont visszavenni, azt hasznosan is kell visszaadni a magyar embereknek” – folytatta a Momentum politikusa.

Fekete-Győr terveiben az áll: a visszaszerzett pénzt először a kezdő pedagógusi fizetésekre fogják költeni. A második az egészségügyi dolgozók bérrendezése. Harmadjára pedig csökkentik az alacsony bérből élőket terhelő személyi jövedelem adót.

„Az ív aláírásával mindenki támogathatja azt, hogy az elmúlt években közpénzen meggazdagodott vállalkozók tevékenységét ki kell vizsgálni, és a jogsértő személyeket a jogállamiság eszközeivel felelősségre kell vonni” – fűzte hozzá a politikus.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!