Sok napsütést és záporokat hoz a vasárnap

2021. május 30. – 07:46

frissítve

Sok napsütést és záporokat hoz a vasárnap
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint. Forrás: Met.hu

Másolás

Vágólapra másolva

A sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több helyen záporral, zivatarral. A gomolyfelhők északkeleten jobban összeállhatnak, és ott akár tartósabban is eshet – közölte a Met.hu.

A zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék, illetve szélerősödés kísérheti. Az északias szél megélénkül, főként a Dunántúl nyugati részén, továbbá északkeleten meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 21 fok között várható. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

A protokoll szerint ilyenkor figyelmeztetést adnak ki

Vasárnap a déli óráktól a mainál több helyen ismét zivatarok kialakulására kell számítani. Az intenzív gócokhoz jégeső, 60-80 kilométeres sebességű viharos széllökés társulhat, az északi, északkeleti harmadban rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű, 20 milliméter feletti csapadék is előfordulhat. A zivatartevékenység az esti órákra fokozatosan megszűnik.

Közepes nap a mosatni május 30 a hőmérsékleti krónikákban: 1966-ban -0,7 fokot mértek a Kékestetőn, 2005-ben pedig 34,4-et Kőrösszakállon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!