Marad a tavaszias idő május utolsó hétvégéjén is

2021. május 27. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan lesz napsütés is, május utolsó hétvégéjén hűvösebb lesz a szokásosnál, lesz olyan pontja az országnak, ahol hajnalban 5, napközben pedig 15 fokot fognak csak mérni, de azért a 20 fok környéki átlag lesz a jellemző az országban, írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján.

Pénteken reggel az Alföldön és északkeleten lehet még felhős az idő, néhol kisebb eső, zápor is előfordul, majd megszűnik a csapadék, és ott is kisüt a nap. Napközben beborulhat, de csak néhol lehet záporeső, esetleg zivatar. Időnként megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10 és 15 fok között lesz, de a Nyugat- és Észak-Dunántúlon csak 7-10 fok várható. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

A napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés fogja megzavarni 2021 májusának utolsó szombatját. Északkeleten, keleten többfelé, másutt elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A legkisebb eséllyel délnyugaton valószínű csapadék. A szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz, napközben 18-22 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap északkeleten, keleten több helyen valószínű eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. Másutt több órára kisüt a nap és inkább csak elszórtan alakul ki záporeső. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. Hajnalban 5-12, a legmelegebb délutáni órákban 15-21 fok lesz a jellemző. A csapadékos tájakon lesz a hűvösebb.

Az előrejelzésben az is szerepel, hogy

„hétvégétől időjárásunkat egy magassági hidegörvény alakítja, így az előrejelzések bizonytalansága a szokásosnál nagyobb”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!