Felmentette Áder János a Magyar Honvédség parancsnokát

2021. május 27. – 09:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felmentette Áder János Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát, az erről szóló határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

A köztársasági elnök 2019. január 15-én nevezte ki Korom Ferenc altábornagyot a honvédség parancsnokává. Megbízatása 2023. május 15-ig szólt, az azonban nem derült ki a határozatból, hogy miért mentette fel Áder.

Frissítés 10:30-kor: A Honvédelmi Minisztérium később közleményt adott ki, amelyben az írják, Benkő Tibor honvédelmi minisztertől Korom Ferenc vezérezredes kérte a felmentését. A kérést azzal indokolta, hogy a 2018-ban rábízott feladatokat jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

Korom szerint a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak, ugyanakkor tapasztalatait, tudását továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja. Parancsnoki utódjáról egyelőre nem született döntés a minisztérium közleménye szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!