Mirkóczki Ádám kilépett az egri ellenzéki frakcióból

2021. május 26. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Mirkóczki Ádám kilépett az Egységben a Városért Egyesületből (EVE) és a közgyűlési frakcióból is, erről Eger exjobbikos polgármestere nyilatkozott a Magyar Hangnak szerdán.

Az ügy előzménye, hogy az egri ellenzéki politikusokat tömörítő, a 2019-es önkormányzati választáson többséget szerzett – de azt azóta ezt már elveszítő – EVE kizárta az elnökségéből a volt jobbikos polgármestert. Mirkóczki indoklása szerint az elnökségből való visszahívása után nehezen tartható helyzet állt elő, ezért döntött a kilépés mellett.

Ahogy arról korábban is írtunk, nem újkeletű, hogy feszült a viszony a polgármester és a helyi ellenzéki politikusok között. Mirkóczki márciusban egy interjúban azt mondta, hogy nem tekinti magát az ellenzék részének, szerinte városvezetőként az a dolga, hogy partnerként viszonyuljon a Fidesz vezette kormányhoz, ha működtetni akarja a várost. „Egy polgármesternek mindenkivel, még a mindenkori kormánnyal is együtt kell működnie” – mondta az interjúban, kritizálva azt, hogy egyesek önkormányzati székből országos politikát akarnak vinni.

Berecz Mátyás, Mirkóczki volt alpolgármestere, szintén egy interjúban beszélt arról nemrég, hogy már lényegében kommunikáció sincs a polgármester és frakciója között, a polgármester a járványügyi szabályozást kihasználva kiterjesztette autoriter hajlamait. A másik volt egri alpolgármester, Mirkóczki Zita pedig azt nyilatkozta az Egri Ügyeknek, hogy az önkormányzat jelenlegi működésében pont az a „fideszes mentalitás” köszön vissza, amire az egriek 2019-ben nemet mondtak az ellenzékiek megválasztásával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!