Mirkóczki Ádám polgármestert saját frakciótársai zárták ki az egri ellenzéki egyesület elnökségéből

2021. május 25. – 23:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább repedezik az ellenzéki együttműködés Egerben: az Egri Ügyek értesülései szerint kedd esti ülésén a helyi ellenzéki politikusokat tömörítő, a 2019-es választáson többséget szerzett – de azt azóta elveszítette – Egységben a Városért Egyesület (EVE) kizárta az elnökségéből Mirkóczki Ádám exjobbikos polgármestert. A lap úgy tudja, a kizárás heten támogatták, hárman szavaztak ellene és volt egy tartózkodás is.

Az egyesülettől a lap azt a hivatalos tájékoztatást kapta: Mirkóczival kapcsolatban az ülésen jelenlévő tagok többsége „úgy ítélte meg, hogy az elmúlt hónapokban tett nyilatkozatai nincsenek összhangban az egyesület céljaival és értékrendjével. Konstruktív együttműködésére, az egyesület tagjaként, a továbbiakban is számítunk”.

Az egri polgármester és az ellenzéki politikusok közötti feszült viszony nem újkeletű. Mirkóczki márciusban egy interjúban azt mondta, hogy nem tekinti magát az ellenzék részének, szerinte városvezetőként az a dolga, hogy partnerként viszonyuljon a Fidesz vezette kormányhoz, ha működtetni akarja a várost. „Egy polgármesternek mindenkivel, még a mindenkori kormánnyal is együtt kell működnie” – mondta az interjúban, kritizálva azt, hogy egyesek önkormányzati székből országos politikát akarnak vinni.

„Akik alapvetően szervezik, generálják ezeket az összellenzéki akciókat, sok esetben teljesen más a motivációjuk. Van, aki miniszterelnök vagy épp egyéni képviselő szeretne lenni” – mondta akkor Mirkóczki, aki egykori pártja, a Jobbik kommunikációját prolinak, míg a Momentumot visszataszítónak nevezte.

A szövetségesei és volt szövetségesei ugyancsak nem kímélték őt a napokban. Berecz Mátyás, Mirkóczki volt alpolgármestere, szintén egy interjúban arról beszélt, hogy már lényegében kommunikáció sincs a polgármester és frakciója között, a polgármester a járványügyi szabályozást kihasználva kiterjesztette autoriter hajlamait. A másik volt egri alpolgármester, Mirkóczki Zita pedig arról beszélt az egri hírportálnak, hogy az önkormányzat jelenlegi működésében pont az a „fideszes mentalitás” köszön vissza, amire az egriek 2019-ben nemet mondtak az ellenzékiek megválasztásával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!