Bezár az Örs vezér tere ikonikus épülete, a Gomba

2021. május 26. – 12:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány és a csökkenő utasforgalom miatt június 1-től, azaz jövő keddtől, bezárják az Örs vezér tere HÉV-végállomásán található jegy- és bérletpénztárat, azaz a Gombát, jelentette be a BKK kedden.

A hivatalos közlés szerint a környék ikonikus épülete – ami népszerű találkozóhely és tájékozódási pont is egyben – május 31-én, jövő hétfőn, tart nyitva utoljára, az utasok reggel fél héttől este fél hétig tudnak itt utoljára jegyeket és bérleteket vásárolni.

„A jelenlegi pandémiás helyzet következtében jelentősen átalakultak az utazási szokások, a Budapesti Közlekedési Központ személyes értékesítő helyeinek a forgalma is nagymértékben csökkent. A BKK felülvizsgálta az ügyfélközpontjainak és pénztárainak működési hatékonyságát, és ez alapján úgy határozott, hogy igazodik az utasforgalomhoz, illetve a koronavírus-járvány miatt megváltozott körülményekhez” – áll a BKK hivatalos indoklásában.

A BKV Zrt. tulajdonában álló épület további sorsáról egyelőre nincs információnk, az erre vonatkozó kérdéseinket azonban a BKK, a BKV, valamint a XIV. kerületi önkormányzat sajtóosztályainak is elküldtük. Ha a válaszaik megérkeznek, cikkünket frissítjük, vagy írunk egy másikat.

Ahogy a BKK közléséből kiderült: az Örs vezér téri jegy- és bérletpénztár mellett jövő héttől a Rákosmente ügyfélközpont is megszűnik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!