Prostitúcióra kényszerítettek egy lányt, majd a fiatalkorúságára hivatkozva megzsarolták a kuncsaftját

2021. május 25. – 10:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Prostitúcióra kényszerítettek egy mélyszegénységben élő lányt, majd a fiatalkorúságára hivatkozva megzsarolták a kuncsaftjait – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.

Zsarolás és minősített emberkereskedelem miatt emeltek vádat három elkövetővel szemben. További három személlyel szemben zsarolás a vád. A vádirat szerint az emberkereskedelmet megvalósító elkövetők, két nő és egy férfi egy mélyszegénységben élő kiskorú lányt azzal az ígérettel tévesztettek meg, hogy utazzon győri otthonukba, ott pihenhet, kikapcsolódhat.

A lány Győrbe érkezve beleegyezett abba, hogy róla fehérneműs fotókat készítsenek viccből, de arról nem tudott, hogy azokat feltöltötték egy prostituáltakat hirdető oldalra. Mikor ezzel szembesült, akkor arra kényszerítették, hogy férfiakat szexuális céllal fogadjon, az ezért járó, két nap alatt keresett összesen 135 000 forintot pedig elvették tőle.

Miután a sértett hazautazott, az egyik nő ötlete alapján a kiskorú sértettel utoljára kapcsolatot létesítő férfi tudomására hozták, hogy akivel érintkezett, kiskorú, és ezért feljelentik, ha nem fizet 600 000 forintot. Az összeg kifizetése után a nő – további három férfi társát bevonva – újabb 1 200 000 forintot követelt a férfitól, ugyanazon fenyegetést alkalmazva. Az újabb fizetés helyett azonban az elkövetőket elfogták a rendőrök.

A minősített emberkereskedelmet is megvalósító elkövetőkkel szemben tizenöt év, a zsarolással vádolt férfiakkal szemben öt év a büntetési tétel felső határa.