Idén sem lesz Tusványos

2021. május 25. – 21:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Akárcsak tavaly nyáron, idén is elmarad a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor az erdélyi Tusnádfürdőn (innen az összevont név, Tusványos). A szervezők az erről tájékoztató Facebook-posztban azt írták:

„egészségünk, biztonságunk mindennél fontosabb,

ezért szomorúan bár, de kénytelenek voltunk meghozni a döntést, miszerint 2021-ben nem lesz tőlünk hangos Tusnádfürdő.”

Az idei lett volna a 31. Tusványos, pontosabban eredetileg a tavalyi, de az szintén elmaradt, ami így a szervezők szerint 2022 júliusára csúszik.

A Tusványos a fideszes politikusok és a szellemi, gazdasági holdudvar éves nyári dzsemborija. Ahogyan azt még az előző szerkesztőségünkben írtuk az eddigi utolsó, 2019-es Tusványosról: ez a rendezvény, ahol a „fő fellépő jó ideje Orbán Viktor, a sátras beszélgetésekben a fideszes képviselő olyan kötelező fűszer, mint bármely ételben a só, a tábor területén pedig szinte bármelyik asztalnál meg lehet tartani egy fidelitasos alapszervi ülést.”

Orbán Viktor megérkezik Tusványosra 2019-ben / Forrás: Videórészlet a miniszterelnök Facebook-oldaláról
Orbán Viktor megérkezik Tusványosra 2019-ben / Forrás: Videórészlet a miniszterelnök Facebook-oldaláról

Az akkori rendezvényen határozta meg Orbán a párt és a kormány számára a következő 15 év feladatát: az illiberális állam kiépítése – magáról az illiberális államról is ott beszélt először, még 2014-ben –, a keresztény szabadság kialakítása és „kíméletlen harc az őt gyűlölő liberálisokkal”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!