Videón látható, ahogy az erős szélben leomlik a pécsi Aranyhajó Fogadó állványzata

2021. május 24. – 20:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Szabad Pécs közzétett egy videót, amelyen látszik, hogy vasárnap délután az erős szélben leomlik a felújítás alatt álló Aranyhajó Fogadó állványzata. Mint megírtuk: az állványzat egy felkapott étterem teraszára dőlt rá, de a szerencsének, illetve annak köszönhetően, hogy a szemközti épület felfogta a több száz kilós szerkezetet, senki nem sérült meg.

A felvételt a Replay étterem térfigyelő kamerája rögzítette. A felvételen is látható: tényleg kisebb csoda, hogy senki sem sérült meg, mert a Replay teraszán ugyan nem ültek emberek, de többen is sétáltak a közelben.

Ahogy a felvételen is látható, két utcán sétáló ember épp akkor ért az étterem teraszához, amikor a szél eldöntötte az állványzatot. Nekik futva kellett menekülniük. A videón látható egy harmadik ember is, aki a másik irányba, a Széchenyi tér felé haladt.

Az állványt vasárnap éjfélre bontották el. A pécsi portálnak egy ügyvéd azt mondta: az eset miatt indult eljárás minden bizonnyal ki fog térni az állványzat felépítésének és rögzítésének szakszerűségére, hiszen felmerülhet akár gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés is, amelyet ki kell vizsgálni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!