Videón látható, ahogy az erős szélben leomlik a pécsi Aranyhajó Fogadó állványzata

2021. május 24. – 20:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Szabad Pécs közzétett egy videót, amelyen látszik, hogy vasárnap délután az erős szélben leomlik a felújítás alatt álló Aranyhajó Fogadó állványzata. Mint megírtuk: az állványzat egy felkapott étterem teraszára dőlt rá, de a szerencsének, illetve annak köszönhetően, hogy a szemközti épület felfogta a több száz kilós szerkezetet, senki nem sérült meg.

A felvételt a Replay étterem térfigyelő kamerája rögzítette. A felvételen is látható: tényleg kisebb csoda, hogy senki sem sérült meg, mert a Replay teraszán ugyan nem ültek emberek, de többen is sétáltak a közelben.

Ahogy a felvételen is látható, két utcán sétáló ember épp akkor ért az étterem teraszához, amikor a szél eldöntötte az állványzatot. Nekik futva kellett menekülniük. A videón látható egy harmadik ember is, aki a másik irányba, a Széchenyi tér felé haladt.

Az állványt vasárnap éjfélre bontották el. A pécsi portálnak egy ügyvéd azt mondta: az eset miatt indult eljárás minden bizonnyal ki fog térni az állványzat felépítésének és rögzítésének szakszerűségére, hiszen felmerülhet akár gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés is, amelyet ki kell vizsgálni.

Kövess minket Facebookon is!