Akkora szél volt Pécsen, hogy a sétálóutcára omlott a felújítás alatt álló Aranyhajó Fogadó állványzata

2021. május 23. – 20:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap délután az erős szél miatt összeomlott a Pécs belvárosának legismertebb sétálóutcájában, a Király utcában található, jelenleg felújítás alatt álló Aranyhajó Fogadó állványzata. Az állványzat egy felkapott étterem teraszára dőlt rá, de a szerencsének, illetve annak köszönhetően, hogy a szemközti épület felfogta a több száz kilós szerkezetet, senki nem sérült meg – jelezte egy olvasónk.

A Pécs Aktuál cikke szerint a tűzoltók már dolgoznak az állvány lebontásán, a pécsi lap élőben is bejelentkezett a helyszínről. További képeket például itt lehet megnézni az összedőlt állványzatról.

Az Aranyhajó Fogadó felújítása ezzel az incidenssel újabb érdekes fordulatot vett, pedig eddig sem volt mentes a botrányoktól. A Szabad Pécs 2019-ben írt részletes cikket a szálloda 2017-es megvásárlásáról, illetve arról, hogy a gyakran csak Tiborcz István barátjaként emlegetett vevő, Czéh-Tóth Márk mennyire jó üzletet is kötött ezzel valójában. A 24.hu tavalyi cikke szerint az üzletember cége négy éve kevesebb mint 160 millió forintért vette meg az Aranyhajó Fogadót,

majd ennél nagyságrendekkel nagyobb, 936 millió forintos vissza nem térítendő támogatást igényelt, hogy Pécs történelmi városközpontjában négycsillagos szállodát alakítson ki belőle.

Az Aranyhajó Fogadó eladása miatt tavaly februárban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség, de nagyjából éppen egy éve így is elkezdődött a szálloda felújítása – dacára annak, hogy akkor a támogatás jelentős része még meg sem érkezett. Czéh-Tóth akkor vált országosan ismertté, amikor 2013-ban Tiborcz volt üzlettársával, Hamar Endrével trafikos céget alapított és elnyert öt dohánykoncessziót úgy, hogy korábban egyikük sem foglalkozott dohánykereskedelemmel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!