Folytatódnak a gyakorlatok, ne ijedjen meg, ha jövő héten katonai konvojt lát az autópályán

2021. május 23. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább folytatódnak a nemzetközi gyakorlatok Magyarországon, így jövő héten hétfőtől péntekig megnövekedett katonai gépjármű-forgalomra kell számítani az ország több közúthálózatán. A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat – írja az MTI.

A gyakorlatok május 22-e és június 12-e között zajlanak majd, a kiképzési rendezvények előkészítése érdekében pedig 2021. május 24 – 28. között az alábbi közúthálózatokon lehet majd megnövekedett forgalomra számítani:

  • Hegyeshalom – M1 autópálya – M19 autóút – 813-as út – M19 – M1 – M0 – M4 – Szolnok
  • Rajka – M15 – M1 autópálya – M19 autóút – 813-as út – M19 – M1 – 82-es út – Veszprém
  • Záhony – 4 – M3 – M0 – M7 – 8-as út – Veszprém
  • Tornyosnémeti – M30 – M3 – M0 – M7 – 8-as út – Veszprém
  • Letenye – M7 – 711 – 72 – 8-as főút – Veszprém
  • Nagylak – 43 – M43 – M5 – M0 – M1 – Hegyeshalom

A Magyar Honvédség felhívta a figyelmet arra, hogy a katonai konvojok mérete és sebessége, hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól, ezért csak óvatosan szabad megközelíteni őket. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kisérőjárművek biztosítják.

A honvédség arra kér mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen. Azt is közölték, hogy a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekednek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát, és előre is megköszönték a lakosság megértését és türelmét.

Kövess minket Facebookon is!