Meghalt dr. Erőss Pál, a Jogi esetek legendás jogi szakértője

2021. május 23. – 22:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolcvanhét éves korában meghalt dr. Erőss Pál, egykori legfelsőbb bírósági bíró, akinek nevét a legtöbben a Jogi esetek című műsorból ismerhetik, melynek tizenkét éven át volt állandó szakértője – jelentette be Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Dr. Erőss Pál pályáját bírósági fogalmazóként kezdte, 1960-tól kerületi bírósági bíró, majd fővárosi bírósági tanácselnök lett, 1979-től pedig már legfelsőbb bírósági bíróként dolgozott, és 1981-től ő vezette az Igazságügyi Minisztérium Polgári Osztályát. Munkája mellett 1978-tól a Magyar Televízió Jogi esetek című műsorában tizenkét éven át működött állandó jogi szakértőként, ami óriási sikert és országos ismertséget hozott számára. Népszerűségéhez az is hozzátett, hogy sokan Jogerőss Pálként ismerték.

Erőss a hírekbe legközelebb 2006-ban került be, amikor az őszi tüntetések után a rendőri túlkapások áldozatainak a megsegítésére hozott létre alapítványt. Mint Varga Judit írta, Dr. Erőss Pálnak 2010-ben a köztársasági elnök a jogszabályoknak a széles közvélemény számára szuggesztív, kiváló retorikai képességekkel és bölcsességgel történő megismertetése és közérthetővé tétele, valamint ügyvédi, bírói és közéleti tevékenysége, életútja elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!