Keddtől megszűnik az ingyenes parkolás, meghosszabbították a hitelmoratóriumot

2021. május 21. – 07:18

Másolás

Vágólapra másolva

A csütörtöki kormányinfón bejelentette Gulyás Gergely, hogy keddtől megszűnik az ingyenes parkolás az országban, és augusztus 31-ig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot. Úgy számolnak, hogy pünkösdkor meglesz az ötmillió beoltott.

Szerdán tárgyalt a kormány a járványügyi enyhítésekről, pénteken dönt ezekről az operatív törzs, és be is jelenti Orbán Viktor.

Gulyás arról is beszélt csütörtökön, hogy nem veszünk részt a következő uniós vakcinabeszerzésben, mert van még 10 millió nyugati vakcina az országban, és ha szükség van harmadik oltásra, az is biztosított. Azok is megkaphatják a vakcinát, akik kevesebb, mint három hónapja fertőződtek meg, mert van elég vakcina az országban.

„Az az érdekünk” Gulyás szerint, hogy a határokon is elfogadják az állami védettségi applikációt, erről módosításokat kell hozni, és tárgyalni, de pár napon belül ezeknek lehet eredménye. Hozzátette, a védettségi appban benne lesz a második oltás dátuma, és a kormány gyors megoldást vár az operatív törzstől arra a problémára, hogy a tajszám nélküliek jelenleg csak regisztrálni tudnak az oltásra, de időpontot foglalni nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!