Fideszes politikusok tankolnak a legtöbbet az országgyűlési képviselők közül

2021. május 20. – 07:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A parlamenti képviselőknek lehetőségük van közpénzből finanszírozott benzinkártyát használni, amelyet tankolásra tudnak használni. A Blikk adatkérése után kiderült, hogy a legtöbb közpénzt benzinre a fideszes Hörcsik Richárd költi, aki egyébként a Budapesttől 250 km-re található Sátoraljaújhelyhez tartozó választókerület képviselője.

A Blikk rangsorolta is, hogy melyik politikusok költötték el eddig a legtöbb pénzt benzinre, és a top 10-ben nyolc fideszes képviselő van, illetve egy jobbikos és a Mi Hazánk egyik politikusa. A toplistán szereplők mind legalább 2,5 millió forintot tankoltak el közpénzből az elmúlt időszakban, közülük négyen vannak, akiknek sikerült átlépniük a 3 millió forintos összeghatárt is. Hörcsik mellett Tiba István, Kovács János Dezső és Tilki Attila. Ők mind a nagyobbik kormánypárt politikusai.

Hörcsik tavaly január és idén április között 3,6 millió forintot költött csak benzinre, 2020 júniusában például 289 ezer forintért tankolt. A KSH szerint a nettó átlagkereset 275 ezer forint. A Blikk kiszámolta, hogy

ennyi benzinnel Hörcsik háromszor megkerülhette volna a Földet az Egyenlítő mentén.

A cikkből az is kiderül, hogy 53 képviselő egyáltalán nem igényelte a benzinkártyát, 16-an pedig visszaadták. Köztük van például Gyurcsány Ferenc, akinek szóvivője a lapnak elmondta: 2021 első negyedévében Gyurcsány 42 758 forintot költött benzinre a DK pénzéből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!