Újabb 26 km kerékpárutat kapnak a Pest megyei bringások

2021. május 19. – 09:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közlekedésfejlesztési pályázatról számolt be a Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter: azt írta, a kormány 3,2 milliárd forintos támogatásával 26 km kerékpárút épül Pest megyében. A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében kilenc településen (Leányfalun, Nagykőrösön, Dabason, Újhartyánon, Csemőn, Budakalászon, Erdőkertesen, Gödöllőn és Pilisborosjenőn) indul majd a bringaút építése.

Nemrég amúgy megválasztották az év kerékpárútját, a győztes az új Tisza-tavi kerékpáros hídon áthaladó Poroszló–Tiszafüred kerékpárút lett. Az Aktív Magyarország szavazásán összesen 2976 szavazattal nyerte meg a versenyt ez a szakasz. Alig maradt le tőle a Deseda-tó kerékpáros kör (2880 szavazat), a harmadik hely pedig az Oroszlány–Tatabánya kerékpárútnak jutott (892 szavazat).

2020-ban közel 100 000 kerékpáros haladt át a Tisza-tavi kerékpáros hídon. A tavaly nyáron átadott 6,5 km-es kerékpárúton az autóforgalomtól elválasztva, teljes biztonságban lehet gurulni. A híddal vált teljessé a kis Tisza-tó kör. A tó körbetekerése megfelelő felkészültséggel könnyen teljesíthető kihívás a kezdő bringásoknak is, hiszen a kerékpárút majdnem végig sík terepen vezet, közvetlenül a Tisza-tó tájai mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!