A Tisza-tavi híd lett az év kerékpárútja

2021. május 11. – 15:03

frissítve

A Tisza-tavi híd lett az év kerékpárútja
Fotó: Aktív Magyarország

Másolás

Vágólapra másolva

Az új Tisza-tavi kerékpáros hídon áthaladó Poroszló–Tiszafüred kerékpárút lett az év kerékpárútja az Aktív Magyarország szavazásán, összesen 2976 szavazattal. Alig maradt le tőle a Deseda-tó kerékpáros kör (2880 szavazat), a harmadik hely pedig az Oroszlány–Tatabánya kerékpárútnak jutott (892 szavazat).

Az Aktív Magyarország közleménye szerint 2020-ban közel 100 000 kerékpáros haladt át a Tisza-tavi kerékpáros hídon. A tavaly nyáron átadott 6,5 km-es kerékpárúton az autóforgalomtól elválasztva, teljes biztonságban lehet gurulni.

A híddal vált teljessé a kis Tisza-tó kör. A tó körbetekerése megfelelő felkészültséggel könnyen teljesíthető kihívás a kezdő bringásoknak is, hiszen a kerékpárút majdnem végig sík terepen vezet, közvetlenül a Tisza-tó festői szépségű tájai mellett.

A Tisza-tavi kerékpáros híd – Fotó: Aktív Magyarország
A Tisza-tavi kerékpáros híd – Fotó: Aktív Magyarország

A látogatók előre megtervezhetik a tókerülőt az Aktív Magyarország oldalán lévő túraajánló alapján. Akik úgy érzik, hogy kihívás lenne klasszikus bringával a tókerülés, csatlakozhatnak a Hortobágyi Nemzeti Park e-kerékpáros túráihoz, amelyek a járványügyi helyzet elmúltával indulnak.

Az Év Kerékpárútja pályázat keretében szavazásra bocsátott 11 kerékpárútra összesen 11 596 voks érkezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!