Légvédelmi rendszerek és gránátok fejlesztésébe száll be Magyarország

2021. május 18. – 17:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor kedden találkozott Armin Pappergerttel, a német Rheinmetall AG autó- és védelmi ipari cégcsoport elnökével – írja az MTI. Az újgenerációs Lynx gyalogsági harcjárművek magyarországi gyártásáról, a hadiipari kutatás-fejlesztésről, valamint Magyarország védelmi és gazdasági megerősítéséről tárgyaltak.

A düsseldorfi vállalat vezetője a stratégiai partnerségi viszony bővítéséről tárgyal Magyarországon.

A látogatás során a felek együttműködési megállapodásokat írtak alá kis hatótávolságú légvédelmi fegyverrendszerek, valamint toronylőfegyverek, továbbá speciális közepes kaliberű gránátok közös fejlesztéséről és gyártásáról.

A miniszterelnökkel folytatott keddi megbeszélésen, melyen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Maróth Gáspár kormánybiztos is, megvitatták a közös tulajdonú Rheinmetall Hungary vegyesvállalat regionális stratégiáját. Megvizsgálták, miként lehetne partnerként más országokat is bevonni a kezdeményezésbe.

A felek egyetértettek abban, hogy az eddig megkezdett közös beruházások, így a Zalaegerszegen épülő Lynx harcjárműgyár, amiről korábban mi is írtunk, nagymértékben elősegítik Magyarország gazdasági, ipari-technikai fejlődését és a munkahelyteremtést. Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök szerint ezek a projektek nemcsak hazánk szuverenitásához, hanem az európai védelmi képességek fejlesztéshez, ezáltal a stratégiai autonómia megvalósításához is jelentősen hozzájárulnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!