Itt az előszezon, több vonat jár Budapestről a Balatonra

2021. május 17. – 05:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A MÁV-Start már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjához tartó járatokat: mától (hétfőtől) a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között, írja az MTI.

Az előszezonban a Siófok és Balatonmáriafürdő környéki üdülőövezetek kisebb forgalmú megállóiban is sűrűbben állnak meg a vonatok.

Közvetlenül elérhetővé válik Budapestről Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak alsó, Balatonszéplak felső, Zamárdi felső, Szántód, Balatonlelle felső, Fonyódliget, Bélatelep, Alsóbélatelep, Balatonfenyves alsó, Máriahullámtelep és Máriaszőlőtelep.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a közösségi közlekedési előszezoni turisztikai fejlesztésekről is beszélt egy április 29-i sajtótájékoztatón – Fotó: MTI/Soós Lajos
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a közösségi közlekedési előszezoni turisztikai fejlesztésekről is beszélt egy április 29-i sajtótájékoztatón – Fotó: MTI/Soós Lajos

Az utasokat a korábbihoz képest sűrűbb közlekedéssel, InterCity kocsikkal és a déli parton már az előszezonban is étkezőkocsival várja a vasúttársaság.

A Balaton északi partján a vasúti közlekedés május 30-ig a villamosítás miatt szünetel, Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszok viszik az utasokat.

Korábban írtuk, hogy több mint félmilliárd forintért újítottak fel két balatoni vasúti megállóhelyet, de a vonatok többsége csak átrobogott rajtuk. Aki Máriahullámtelepről vagy Máriaszőlőtelepről szeretett volna eljutni Budapest felé, annak csak egyetlen lehetősége volt 4:51-kor, Nagykanizsa vagy Keszthely felé a háromnegyed hetes vagy az egy órával későbbi járat után nem volt több vonat. Galácz György, Balatonmáriafürdő polgármestere ezért a MÁV-hoz fordult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!