A vonatok többségének csak integetni lehet a szépen felújított balatonmáriafürdői megállóknál

2021. április 6. – 08:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint félmilliárd forintért újítottak fel két balatoni vasúti megállóhelyet, de a vonatok többsége csak átrobog rajtuk, írja a Népszava. Aki Máriahullámtelepről vagy Máriaszőlőtelepről szeretne eljutni Budapest felé, annak csak egyetlen lehetősége van 4:51-kor, Nagykanizsa vagy Keszthely felé a háromnegyed hetes vagy az egy órával későbbi járat után nincs több vonat.

Galácz György, Balatonmáriafürdő polgármestere a MÁV-hoz fordult, azt kérte, alakítsák úgy a menetrendet, hogy legalább az egyik helyen megálljanak a vonatok.

Az elmúlt években sokan költöztek a faluba, és nemcsak a központi részre. (…) Jelenleg ugyanis még a munkába járás sem megoldható, hiszen csak több átszállással lehet hazajönni

– mondta a lapnak.

A vasúttársaság elutasította a kérést, mert főszezonon kívül kevés az utas, és olyan feszes a menetrend a Fonyód–Balatonszentgyörgy közötti szakaszon, hogy nem fér bele még egy megállás. A MÁV szerint ez nem gond, mert a megállóhelyektől alig néhány száz méterre állnak meg a helyközi buszok.

Korábban szintén a Népszava alapján számoltunk be arról, hogy egyre többen költöznek a Balatonhoz a koronavírus-járvány kitörése óta. A Somogy megyei Balatonmáriafürdőn már 844-en laknak, ami 6,7 százalékos növekedést jelent az elmúlt évhez képest.

A dél-balatoni vasút korszerűsítéséről a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján lehet találni információkat, itt egy térképet is böngészhetnek az érdeklődők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!