Emmi: Semmilyen kórházat nem akarunk bezárni

2021. május 15. – 13:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormánykritikus megszólalásairól ismert orvos, Kunetz Zsombor pénteken rakott ki egy levelet a Facebook-oldalára. A levélben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagozatvezetőitől arra a kérdésre vár választ, hogy a saját területükön hány kórházra, férőhelyre és melyekre van hosszú távon szükség. A tagozatvezetőknek már keddre választ kell adniuk, vagyis a hétvégével együtt még négy napjuk van az alapvető rendszerátalakításhoz szükséges álláspontjuk megadására – írtuk erről pénteken.

A minisztérium szombaton közleményben reagált a sajtóhírekre. Leszögezik, hogy semmilyen kórházat nem akarnak bezárni, szerintük „szándékos félremagyarázás és rágalmazás történt a baloldal részéről”.

„A kórházbezárás a Gyurcsány-kormány programja volt! Kunetz Zsombornak mint egészségügyben jártas elemzőnek pontosan tisztában kell lennie, hogy a minisztérium szokásos évi körlevelében mindig megkérdezi az egészségügyi vezetőket, hogy a lakosság aktuális egészségügyi helyzetében milyen ellátásra van szükség minőségileg és mennyiségileg egyaránt. Ez soha nem eredményezett kórházbezárást és most sem fog!”

– írták. Hozzátették, a minisztériumnak az a célja, hogy az egészségügyi dolgozókkal együtt gondolkodnajanak, és az intézmények bevonásával a betegek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!