Mészáros és Várkonyi villájánál akciózott a Momentum, az Andrássy úton a DK ifjúsági tagozata

2021. május 15. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kívülről kiplakátolta Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea leendő otthonát a Momentum két politikusa. Fekete-Győr András, a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson, valamint Hajnal Miklós, a budapesti 3-as számú választókerületi jelölt felkeresték a házat, és egy Új Széchenyi terves támogatási táblát imitáló üzentet ragasztottak a kerítésre. Szintén szombaton gondolt rárepülni a Mészáros-témára a Dk ifjúsági szervezete, Demokratikus Lendület „Mészáros Lőrinc sugárúttá” keresztelte át az Andrássy utat.

Fekete-Győr András és Hajnal Miklós a Széchenyi kilátóban állva mutatják a táblákat.
Fekete-Győr András és Hajnal Miklós a Széchenyi kilátóban állva mutatják a táblákat.

Mészárosék jövendőbeli villájáról a Telexen számoltunk be először. A széchenyihegyi luxusingatlan jelenleg átépítés alatt áll, ezután költözhet majd be az ország legvagyonosabb párja – Várkonyi Andrea ügyvédje a cikk megjelenése előtt nekünk küldött figyelmeztető levelében maga ismerte el, hogy tényleg itt fog lakni ügyfele.

A hegyvidéki házat 1,14 milliárd forintért hirdették tavaly ősszel, a vevő az Art-Com Kft. lett, melynek tulajdonosa egy olyan magántőkealap, amit Mészáros egyik cége kezel. A tulajdonosi háttérrel és a házzal itt foglalkoztunk bővebben.

A Momentum azt írja szombati közleményében, Fekete-Győr és Hajnal „olyan plakátokat helyeztek el a kerítésen, melyek felhívták arra a figyelmet, hogy Mészáros Lőrinc az a járványhelyzet legjobban megsegített vállalkozója, illetve, hogy az új szerelmi fészekhez az adófizetők hozzájárulása 600 millió forint”. A Momentum szerint az ingatlan – melynek értékét közel 3 milliárd forintra becslik – az elmúlt hetekben „szinte turistalátványossággá vált, hiszen sok ember volt arra kíváncsi, mire is ment el az a rengeteg befizetett adóforint”.

Fekete-Győr András az akcióról készült videóban arról beszél: „2022-ben azért kell kormányt váltanunk, hogy Mészáros Lőrinc csápjait egyesével szedjük le Magyarországról. 2022-ben az lesz az egyik fő feladatunk, hogy visszaszerezzük az ellopott vagyont, és azt nyugati színvonalú kórházakra, iskolákra és munkahelyekre fordítsuk.”

Hajnal Miklós pedig azt mondja: „Mi azt gondoljuk, jogunk van tudni, hogy hogyan, milyen vagyonból gazdagodott meg Mészáros Lőrinc ebben az országban. Ezért most hoztunk neki egy táblát, amin rajta van ez az információ és reméljük, hogy Mészáros Lőrincnek is tetszeni fog, ugyanis az elmúlt évek építkezéseinek, beruházásainak a hangulatvilágát idézi.”

A Demokratikus Lendület akciójára azért került sor a párt közleménye szerint, mert a Mészáros-csoport ötmilliárd forintért megszerezte az Andrássy úti, kiállítóhelynek átalakított villát, a Kogart házat. A Mészáros sugárút „utcatábla” kihelyezése itt látható. A felvételen Csúcs Zsombor, a DK ifjúsági szervezetének elnöke azt üzente Mészáros Lőrincnek, hogy 2022-ben „az orbáni strómanoknak és oligarcháknak véget fog érni az idejük”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!