„Ismerős szöveg, körülbelül harminc éve halljuk” – az ellenzék reagált az Orbán-interjúra

2021. május 14. – 11:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha péntek, akkor Orbán-interjú a Kossuth rádióban, és ha vége a műsornak, akkor az ellenzéki reakciók sem váratnak magukra sokáig. Egy csokorba gyűjtöttük a legérdekesebb megszólalásokat.

Jakab Péter (Jobbik): A hülyeség ragadós

„A hülyeség, úgy tűnik, ragadós. Szijjártó után ma Orbán is azzal büszkélkedett a rádióban, hogy kanyarban előzünk, és Európa éllovasai leszünk. Lesz itt pénz fiatalnak, nyugdíjasnak, családnak. Ismerős szöveg, ugye? Kb. 30 éve halljuk, főleg választások előtt. Ehhez képest a családi pótlék összege 13 éve változatlan, a minimálnyugdíj összege szintén 13 éve nem emelkedett, a fiatalok meg évtizedek óta ugyanazzal küzdenek: miből lesz megélhetés és lakás”.

Fekete-Győr András (Momentum): Jó kezekben a védekezés

„Miközben világelsők vagyunk halálozásokban, Orbán Viktor disznósajtról, paprikáról, »Hunniáról«️ beszélget a heti rádióinterjújában. Jó kezekben a védekezés…”

Tóth Bertalan (MSZP): Hamarosan jön a bizonyítványosztás

„A tények azonban tények: Orbán hazudik, és – bár korábban ígérte – nem vállalja a felelősséget a járványkezelés kudarcáért. Több szerénység és szakszerű intézkedés, kevesebb lopás és öntömjénezés – erre lett volna szükség, és ma nem lenne közel 30 ezer magyar áldozata a járványnak – édesanyák, édesapák, nagyszülők, gyermekek.”

Kanász-Nagy Máté (LMP): Bérlakásokat kellene építeni!

„Orbán Viktor beszélt (…) a családpolitikáról, a gyermekszületések számának fontosságáról. Azt viszont elfelejtette hozzátenni, hogy ott vállalnak a fiatalok biztonsággal gyermekeket és egyre több gyermeket, ahol erős és kiszámítható a családpolitikán belül a lakáspolitika. Ahol vannak önkormányzati vagy állami bérlakások, fejlesztik őket, építik őket állami segítséggel. Nálunk éves szinten több tízezer ilyen lakás építésére lenne szükség”.

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújának összefoglalójáért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!