Már Pfizer-oltásra is lehet időpontot foglalni online

2021. május 13. – 08:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb oltóanyaggal bővült az online időpontfoglalással elérhető vakcinák sora, a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik V mellett csütörtöktől már a Pfizer vakcinájára is is lehet időpontot foglalni azoknak, akiket sms-ben értesítenek erről a lehetőségről a nap folyamán, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A cikk szerint ez 144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált embert jelent, ők számíthatnak rövid szöveges üzenetre.

„A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat. Felhívjuk a figyelmet, hogy kizárólag csak az sms-értesítést kapók tudnak foglalni Pfizer-oltást. Az időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu” – írják.

Hozzáteszik, hogy a foglalás csütörtökön, az oltás pedig már pénteken indul. Az oltópontokon viszont csak azokat fogadják, akik az időpontfoglalásról visszaigazolást tudnak felmutatni. Várhatóan a közeljövőben is lesz online is foglalható Pfizer-oltás, a beérkező vakcinaszállítmányok és az abból első körös oltásra kiosztható oltóanyagoktól függően.

A cikk megjegyzi, hogy csütörtöktől, vagyis mától indul a a regisztrált 16–18 évesek oltása is a kórházi oltópontokon szintén Pfizer-vakcinával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!