Jóvátételi munkát kérnek a férfinak, aki azért lopta a mécseseket a temetőből, hogy világítson az otthonában, ahol kikapcsolták az áramot

2021. május 13. – 08:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még 2017 júliusában kapcsolta ki a szolgáltató az áramot egy 48 éves füzesabonyi férfi házában, ami után Sz. Sándor úgy döntött, hogy elemes berendezésekkel világít majd. Ezért 2019 szeptembere és decembere között legalább nyolcszor ment el a helyi temetőbe, ahonnan harminc sírról harminc elemes mécsest vitt el – írja közleményében a Heves Megyei Főügyészség.

2020 őszén visszatért, akkor húsz sírról vitt el elemes mécsest, az egyikről rövid időn belül háromszor is. A házkutatáskor a nyomozók megtalálták az ellopott elektromos mécseseket. A férfi ellen 50 rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás vétség miatt folytatott eljárást a rendőrség.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség pedig ötvenrendbeli, részben folytatólagosan, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás miatt most benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a büntetlen előéletű, a történteket beismerő férfival szemben a bíróság

jóvátételi munka intézkedést alkalmazzon, és emellett rendelje el a férfi pártfogó felügyeletét is.

Jóvátételi munkát a bíróság vétség, illetve háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett miatt írhat elő (ez büntetés helyett alkalmazható), „ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető.”

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!