Hat adag Pfizert kapott tévedésből egy szombathelyi férfi

2021. május 13. – 19:15

frissítve

Hat adag Pfizert kapott tévedésből egy szombathelyi férfi
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A szombathelyi férfi nem a tömeges oltásra ment el, hanem háziorvosa adta be neki a Pfizer-vakcinát, csak tévedésből hat adag került a szervezetébe, számolt be a Vas Népe cikke alapján az RTL Híradó.

Az oltás után nem voltak komoly tünetei, egy napig viszont kórházi megfigyelés alatt tartották. A férfi csak hőemelkedésre és fejfájásra panaszkodott.

A Híradónak nyilatkozó orvos azt mondta, a többletadag nem jelent problémát, okozhat ugyan hevesebb tüneteket, de nem veszélyes arra, aki kapja. Tartósabb immunitás nem alakul ki a nagyobb mennyiség miatt, mert az oltás ugyanúgy lebomlik 3-4 nap alatt, mintha csak egy adag került volna a szervezetbe, és ugyanúgy szükség van az oltás megismétlésére megfelelő idő elteltével.

Veszprémben egy férfit szintén tévedésből Sinopharm-vakcinával oltottak be, nem az AstraZenecával, amit eredetileg kért. Korábban felajánlották neki a kínai vakcinát, de elutasította, és emiatt kifejezetten nem örül a tévedésnek. A Híradó úgy tudja, a kórházban vizsgálatot indítottak az ügyben.

Kedden Olaszországban történt tévedés, ahol egy 23 éves nőnek négy adag Pfizer-vakcinát adtak be, de ő sem panaszkodott komoly tünetekre, azóta pedig már jól van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!