Megijedt, de jól van az olasz nő, akinek véletlenül négy adag Pfizer-vakcinát adtak be

2021. május 11. – 11:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Fáj a fejem, nagyon fáradt vagyok, és nagyon megijedtem” – mondta az a 23 éves olasz nő a Corriere Della Sera lapnak, akinek vasárnap reggel véletlenül hatadagnyi négyadagnyi Pfizer-vakcinát adtak be. Egy ápoló ugyanis a vakcina teljes fioláját, ami hat adagot tartalmaz, beadta az egyetemistának.

Virginia az esetről azt mondta, vasárnap délelőtt tíz környékén bement a kórházba, hogy megkapja az oltását, jött is a nővér az injekcióval, de ő nem nézett oda, mert fél a tűktől. Állítja, az oltás beadása után azonnal észrevette, hogy valami nincs rendben.

„A nővér nagyon megijedt, és beszélt az orvossal. Ezután egy pillanatra kiküldtek. Majd elmagyarázták, mi történt, és mondták, hogy huszonnégy órára benntartanak megfigyelésre a kórházban. Azt gondoltam, álmodom. Persze, megijedtem. Rögtön felhívtam az anyámat, aki előbb ideges lett, de miután beszélt az orvossal, kicsit lenyugodott” – mondta a nő a lapnak.

Ezután betették egy kórházi szobába megfigyelésre, és elő is jöttek a különféle mellékhatások, fejfájás, kimerültség, hidegrázás. Azóta is fáradtnak érzi magát, és fáj a karja az oltás helyén.

Azt is mondta, nem fog feljelentést tenni az ügyben, mert szerinte „az ilyen dolgok megtörténhetnek”, de ha hosszú távú következményei lesznek, akkor már „valakinek felelnie kell ezért”, mondta.

Frissítés: Keddre kiderült, hogy hat helyett csak négy adag vakcinát kapott a 23 éves nő, írja az olasz Corriere Della Sera nyomán a hvg.hu. Észrevették ugyanis, hogy a 0,45 milliliteres, hat dózist tartalmazó üvegben maradt még az oltóanyagból, a beadott mennyiség pedig négy adagnak felelhetett meg. Az érintett kórház közlése szerint

ez fontos különbség, négy adagot ugyanis már adtak be véletlenül másnak is korábban komolyabb szövődmény nélkül, hatra nem volt még példa korábban.

via 444.hu / HVG

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!