Újraindultak a kikapcsolások a közműszolgáltatóknál

2021. május 12. – 09:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A továbbra is érvényben lévő veszélyhelyzet ellenére véget ért a 60 napnál régebbi energiadíj-tartozást felhalmozó háztartások kikapcsolási moratóriuma, írja a Népszava. A lap információi szerint kedden újraindultak a közműszolgáltatóknál a kikapcsolások, amit az E.ON ügyfélszolgálata meg is erősített.

A veszélyhelyzetre tekintettel tavaly márciusban jelentették a szolgáltatók a kizárások szüneteltetését, ez június végéig tartott. A második hullám idején, a veszélyhelyzet másodszori kihirdetése után, tavaly november végétől hirdették meg a karácsonyi időszakra szóló, szokásosnak mondható moratórium előrehozását. A kikapcsolások az eredetileg megjelölt január 8-i időpont után sem indultak meg, a szolgáltatók előbb április 19-i, majd május 10-i végdátumot ígértek. A Népszava szerint a kikapcsolással fenyegetett fogyasztók száma több százezerre becsülhető.

A kikapcsolási moratórium megszűnése mellett a háztartási fogyasztók számára a visszakapcsolás költségei is nőttek, az árammérő visszakötése április 1. óta 18 ezerről 28 ezer forintra nőtt. Az MVM-nél öt nappal, 12 napra csökkent a számla befizetési határideje is. A kikapcsolásokkal és a díjemeléssel kapcsolatban kérdéseket küldtünk az MVM-nek, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!