Szabó Tímea szerint Karácsony legalább bocsánatot kért Orbán lekövérezéséért

2021. május 11. – 10:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A párbeszédes Szabó Tímea „nem akart eddig hozzászólni a kövér-sovány-magas-alacsony vitához”, amit Karácsony Gergely indított el, amikor lekövérezte Orbán Viktort egy interjúban, mert Szabó szerint „annyira pitiáner, amit a kormánypárti politikusok művelnek”, hétfőn a Facebookon mégis megtette.

Hosszú posztjában azt írta, „Karácsony Gergely bocsánatkérése gyakorlatilag több helyen megjelent, mint maga az interjú”, szerinte ennek ellenére a kormánytagok még mindig ekézik ezért a főpolgármestert, ezért aztán Szabó összeszedett néhány jelzőt, amit az ellenzék kapott, például:

  • „Összegzésül, tudományos tényszerűséggel leszögezhető, hogy a balliberális oldal nő politikusai és női szavazói – finoman szólva – kevésbé nőiesek politikai riválisaiknál, férfi társaik pedig rosszabb megjelenésűek, férfi szavazóik alacsonyabbak, gyöngébb fizikumúak és fiatal nő társaikhoz hasonlóan potyalesőbbek, általánosságban is kevésbé boldogok és kevésbé elégedettek a szexuális életükkel, sikertelenebbek a párkeresésben, kevésbé egészségesek, kevésbé intelligensek, viszont kövérebbek és hisztérikusabbak, ráadásul a pszichéjük sincs teljesen rendben. Így minden okuk megvan rá, hogy gonoszak is legyenek. Az ellenkezője lenne meglepő” – írta Gazdag István a Demokrata nevű kormánypárti lapban februárban.
  • „Amilyen ronda, olyan gonosz” – mondta Szabóról Bencsik András tavaly decemberben Bayer Zsolt tévéműsorában.

Szabó szerint a kormánytagok „hónapok óta nem egy bocsánatkéréssel tartoznak, hanem több millióval, hiszen itt nemcsak az összes baloldali vagy liberális politikust minősítették a külsejük alapján, hanem azok szavazóit is”.

Az egész ide-oda mondogatás ott kezdődött, hogy

  • Karácsony az Economistnak adott interjújában azt mondta, Orbán Viktor alacsony és kövér, ő magas és vékony. Később elnézést kért a „rossz viccért”.
  • Erre Fürjes Balázs reagált úgy, hogy Orbán legalább jól beszél angolul, ellentétben Karácsonnyal. De ez Fürjes szerint a 21. században alapvető elvárás, hiszen Orbánnak az uniós csúcsokon és a nemzetközi fórumokon, tárgyalásokon angolul kell beszélnie, sokszor tolmács nélkül. „A főpolgármester az angol lapnak lenézően nyilatkozott azokról, akik nem úgy néznek ki, mint ő. Azokról, akik nem magasak és vékonyak. Márpedig nagyon nem jó, ha egy politikus lenézi azokat, akik nem úgy néznek ki, mint ő. Karácsony Gergely azóta kénytelen volt bocsánatot kérni ezért a megjegyzésért. Kicsúszott a száján. Előfordul. Kár, hogy az Economist újságírójának mondta. Felteszem, magyarul, tolmáccsal, hiszen angolul nem beszél. Érdekes, hogy a sok különbség mellett ezt az egyet nem emelte ki az angol nyelvű lap: egyikük beszél angolul, a másik nem” – írta Fürjes.
  • Dömötör Csaba államtitkár pedig szintén azt pedzegette, hogy „a nemzetközi beágyazottságára gyakran hivatkozó baloldal főpolgármestere tolmácsolással ad interjút egy brit lapnak. Ha már különbségekről van szó, félszegen elmondhatta volna, hogy a miniszterelnök tárgyal angolul, ő meg nem.”
  • Karácsony visszareagált a reakcióra, és elismerte, hogy Orbán jobban beszél angolul nála.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!