Most a Börzsöny nyugati részén találhattak medvelábnyomot

2021. május 10. – 10:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy héttel azután, hogy Diósjenő közösségi oldalára felkerült egy fotó arról, hogy nagy valószínűséggel medvelábnyomot fotóztak Mázsaházánál, újabb nyomot találtak, most a Nyugat-Börzsönyből küldött erről képet egy terepfutó a Trailrunnak – írja a Hvg.hu.

Diósjenő közelében egyébként már márciusban is találtak medvelányomokat, 2020-ban pedig többször is észleltek barna medvét Nógrád megyében, illetve felbukkant egy Miskolcnál is. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság minden fontos tudnivalót összeszedett a kirándulóknak arra az esetre, ha medvével találkoznának. Tanácsaik alapján tehát a kijelölt turistaútvonalon érdemes haladni, szerencsés, ha kerüljük az átláthatatlan bozótosokat, nesztelenül nem érdemes közlekedni, és fejhallgatót se használjuk. Fontos, hogyha mégis szembe jönne egy medve, amely épp két lábra áll, az nem azt jelenti, hogy támadni akar, ezt a jobb tájékozódás érdekében teszi.

„Ha a medve észrevesz, ne próbáld elzavarni, ne nézz a szemébe és ne fordíts neki hátat! Elfutni sem túl jó ötlet, mert biztos, hogy az állat gyorsabb nálad” – írják ebben a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!