Elhagyhatta Miskolc lakott területeit az odatévedt medve

2020. október 20. – 07:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Frissítés 2020.10.20. 11:45-kor:

Hétfőn este még az Őz utca feletti erdőben látták azt a barnamedvét, ami az elmúlt napokban többször is feltűnt Miskolcon – közölte az MTI-vel az önkormányzat azzal, hogy utána már a Csanyik-völgy irányába elhagyta az állat a lakott területet. A közleményben felhívták a környéken lakók figyelmét arra, hogy az erdőterületen történő tartózkodás szabályait betartva közlekedjenek, kutyát kizárólag pórázon sétáltassanak.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei azt kérik, hogy mennyiben valaki barnamedve nyomaira akad, tegyen bejelentést a +36 30 861-3808 telefonszámon. A medvét az önkormányzati rendészet térfigyelői kamerái észlelték először Miskolcon vasárnap hajnalban, ahol még a villamossínek mentén is kóborolt.

Korábban írtuk:

Épp birsalmát szedett a kertjében az a férfi, aki közvetlen közelről látta hétfőn reggel a Miskolcra betévedt medvét – írja a Blikk. „Amikor a sarokra értem, egyszer csak egy borzalmas, rettenetesen ijesztő üvöltést hallottam. Egy közeli, gondozatlan szederbokor mögül jött a hátborzongató hang, azonnal tudtam, hogy nem maradhatok, mert veszélyben az életem. Nem volt kérdés számomra, hogy egy medve ordított rám” – mondta a lapnak a polgárőrként is dolgozó Bukor István, aki ezután berohant az autójába, majd gyorsan elhajtott, és hívta a segélyhívót.

Ugyanezzel a medvével találkozhatott egy 19 éves egyetemista is aznap hajnalban: ő egy buszmegállóban látta meg az elrohanó állatot. „Egy autóval, dudaszóval kergették a szegény állatot, úgy filmezték. Azonnal előkaptam a telefont, hogy lefilmezzem, csak utána hívtam fel az édesapámat, hogy mitévő legyek, s ő tanácsolta, hogy jelezzem a 112-nek” – idézi a Blikk Somody Mátét.

Miskolcon vasárnap és pár nappal korábban is látták – jó eséllyel – ugyanezt a medvét.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass