Egy medve rohangált szombat éjjel Miskolcon

2020. október 18. – 11:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Medvét észleltek a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap hajnalban – írja a 24.hu az önkormányzat közleményére hivatkozva. Az állat éjjel fél egy után nem sokkal tűnt fel a Testvériség utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd 0:49-kor az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből.

A rendészek értesítették a rendőrséget, az önkormányzat pedig felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a vadaspark szakembereivel. A Minap.hu egy rövid videót is talált, amin egy döbbent járókelő rögzítette, ahogy az Újgyőri piac környékén szalad a medve.

Sőt, előkerült egy térfigyelő kamera felvétele is, amelyen a Diósgyőrben cammogó medve látható.

Pár nappal ezelőtt a Lyukóvölgyben a lakosok figyeltek fel medvenyomokra a sáros talajon, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak. Az önkormányzat arra kérte a polgárőrséget és a rendészet munkatársait, hogy hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra intenek, hogy a medvét el kell kerülni, mert a bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, a legtöbb konfliktus pedig az anyamedvékhez köthető. Ha erdőben járunk, azt a kijelölt turistautakon tegyük, kerüljük az átláthatatlan sűrűket, bozótosokat, ha nem szükséges, ne menjünk napnyugta és napkelte között az erdőbe, tegyük egyértelművé a medvék számára, hogy közeledünk, ne járjunk nesztelenül, ha a medve észrevesz, ne próbáljuk elzavarni, ne akarjunk elfutni se, mert gyorsabb nálunk, és ha közelebb merészkedik, ne provokáljuk és ne tegyünk hirtelen mozdulatokat! – javasolják.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

(Ajánlókép: Illusztráció, nőstény barnamedve a bocsával a JuraParc állatparkban, a nyugat-svájci Vallorbe közelében 2018. április 6-án. / MTI/EPA/Jean-Christophe Bott)

Kövess minket Facebookon is!