Jakab Péter nem indul újra egyéniben a miskolci választókerületében

2021. május 10. – 10:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem indul újra egyéniben Jakab Péter Jobbik-elnök Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. választókerületében, a Jobbik helyette Szilágyi Szabolcsot indítja az előválasztáson. Jakab most inkább a miniszterelnök-jelöltségre koncentrál, a Telex interjút is készített vele a bejelentkezése után.

Jakab Szilágyi indításáról azt írta a Facebookon, mivel 2018-ban szorosan bár, de elveszítette a választókörzetet, „2022-re mindvégig úgy tekintettem, mint a revans évére. És az is lesz. Nekem azonban ma már nem csak ebben a választókörzetben, hanem az ország mind a 106 körzetében revansot kell vennem az Orbán-kormányon, mint miniszterelnök-jelölt. Éppen ezért úgy döntöttem, ezúttal nem indulok el Borsod megye 1-es számú választókörzetében, helyette minden erőmmel azon leszek, hogy miniszterelnök-jelöltként kihívhassam Orbán Viktort, és győzelemre segíthessem országszerte a Fidesz leváltására alkalmas képviselőjelölteket.”

Szilágyi hét éve önkormányzati képviselő az Avason, most azt ígéri, ha országgyűlési képviselőnek választják, többször szólal fel a parlamentben a választókerület ügyeiben, mint a körzet jelenlegi fideszes országgyűlési képviselője.

A választókerületben korábban a DK is bejelentette saját jelöltjét, Hegedűs Andreát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!