Ujhelyi rémhírterjesztéssel vádolja a kormányt, eljárást indít a túlterheléses támadás miatt

2021. május 9. – 14:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hatodszor hivatkozott a koronavírus-járvány alatt a kormány túlterheléses támadásra, írtuk április 30-án, amikor Orbán Viktor miniszterelnök reggeli bejelentése után összeomlott az a rendszer, ahol Pfizer-vakcinára lehetett volna regisztrálni.

Ujhelyi István EP-képviselő arról beszélt a korábbi igazságügyi miniszterrel, Bárándy Péterrel, hogy a kormány védekezése kimeríti-e a rémhírterjesztés fogalmát. Bárándy nem tudta egyértelműen megerősíteni, hogy így van-e, de egy tisztázó eljárást mindenképpen megér az eset.

Ujhelyi ezért hivatalos bejelentéssel él az illetékes hatóságoknál és eljárást kezdeményez a kormányzat kijelentései miatt.

„Ha valóban túlterheléses támadás érte a kormányzat járványkezeléssel összefüggő informatikai rendszerét, az nem játék, súlyos nemzetbiztonsági kérdés. Ha csak a saját pancserségüket akarták ezzel a hazugsággal leplezni, az nem maradhat következmény nélkül”

– állította a képviselő.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő ennél tovább ment, ő azt ígérte, feljelentést tesz rémhírterjesztés miatt. A kormány által közölt vakcinahatékonysági adatokon húzta fel magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!