Dorosz Dávidot indítja az előválasztáson a Párbeszéd és az MSZP az 5. sz. Pest megyei választókerületben

2021. május 9. – 13:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A pozíciójáról előző év december 31-gyel távozott volt főpolgármester-helyettest, Dorosz Dávidot indítja a Pest megyei 5. sz. választókerületben közös jelöltként az MSZP és a Párbeszéd – jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester, Kunhalmi Ágnes és Dorosz Dávid Dunakeszin.

„Dorosz Dávid barátom és harcostársam már bizonyított, milyen jó vezető” – kezdte Karácsony, aki a 2019-es önkormányzati választásnál is együtt dolgozott Dorosszal, ő volt Karácsony kampányfőnöke. A főpolgármester beszédéből az is kiderült, hogy Dorosz Dávid már ezért távozott pozíciójából előző év végén, Karácsony ugyanis azt mondta, kollégája eldöntötte: mindent feltesz arra, hogy változás legyen 2022-ben.

Kunhalmi Ágnes az együttműködés és a zöld baloldali politika fontosságát hangsúlyozta, „a mi politikánk az emberekről szól”, fogalmazott.

„Alapvető igazságtalanság zajlik az országban, aminek véget kell vetni” – kezdte Dorosz.

Dorosz, aki 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő volt, azt mondta, azon fog dolgozni zöld politikusként, hogy az ott élőknek jobbak lehessenek az életkörülményeik, a lehetőségeik, hogy ugyanolyan kulturális, fejlődési, egészségügyi, oktatási lehetőségeket kapjanak, mint mások. Azt ígérte, megvédi a zöld területeket.

„Nem új lakóparkokra van szükség, hanem pontosan járó vonatokra, megújult utakra, egészségügyre” – tette hozzá azzal, hogy szerinte a Fidesz Budapest környékét és az agglomerációt 11 éve magára hagyta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!