Távozik posztjáról Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes

2020. november 19. – 20:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Minden energiáját a 2022-es országgyűlési választásokra való felkészülésre szentelné.

Dorosz Dávid Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemondott posztjáról. Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese azzal indokolta döntését, hogy

„A kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így a következő időszakban minden energiámmal a kormányváltásért dolgozva szeretném szolgálni a budapestieket és Magyarországot.”

Dorosz Dávid közzétette a főpolgármesternek, Karácsony Gergelynek címzett lemondólevelét is. A 2020. december 31-ével távozó helyettes a többi között azt írta: „Az elmúlt egy évben így is néhány illúziónkat elvesztettük, a kormány nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja velünk szemben. Ilyen körülmények között még büszkébbek lehetünk az elért eredményekre. Budapest már ma is zöldebb és igazságosabb, mint egy évvel ezelőtt volt.”

Dorosz szerint az elmúlt egy év tanulsága egyértelmű:

„világossá vált, hogy a kormányzati bosszúpolitikára a válasz a 2022-es kormányváltás lehet csak. Programunk maradéktalan megvalósítása, Budapest fenntartható és zöld jövője, maga az önkormányzatiság Magyarországon azon múlik, sikerül-e elzavarni ezt a kormányt 2022-ben.”

A leköszönő főpolgármester-helyettes szerint Budapest, és Karácsony érdekes is az, azzal szolgálja ő maga leginkább ügyüket, „ha a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítom minden energiámat, most azzal szolgálom a legjobban Budapest jövőjét, és annak a programnak a megvalósulását is, amelyre a budapestiektől felhatalmazást kaptunk.”

Dorosz köszönetet mondott Karácsony Gergelynek a lehetőségért, kiemelve: „barátságunk a régi, szövetségünk változatlan.”

A főpolgármester-helyettes lemondását itt olvashatják teljes terjedelmében:

Dorosz Dávid geopolitikai elemző, a Párbeszéd Magyarországért párt tagja, Karácsony Gergely 2019-es önkormányzati kampányának kampányfőnöke, 2010 és 2014 között pedig parlamenti képviselő is volt. A Fővárosi Közgyűlés 2019. november 5-én választotta – Karácsony javaslatára – főpolgármester-helyettesnek.

Frissítés: Karácsony Gergely szintén Facebook-oldalán reagált helyettese közlésére. A főpolgármester azt írta, „Dávid azt a tiszteletreméltó döntést hozta, hogy a pozíció és tisztség helyett a munkát választja, hogy a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért dolgozik. Az elmúlt 30 évben kevés ilyen gesztust láttunk. Dávidnak igaza van abban, amit levelében ír: Budapest jövője és az önkormányzatiság is tét a következő választáson. Dávid egyik kampányfőnökömként győzelemre segítette a tavalyi októberi főpolgármesteri kampányt, az ország egyik legjobb kampányszakembereként nagy szerepe kell, hogy legyen a 2022-es kormányváltó kampány sikerében is. És szükség lesz szaktudására a közös ellenzéki program klímavédelmi és fejlesztési fejezeteinek kidolgozásában.

Mindezek miatt nehéz szívvel, de a kormányváltás fontosságának tudatában, sok beszélgetés után úgy döntöttem, elfogadom Dávid lemondását. Barátságunk és szövetségünk sosem a pozíciókon, hanem a közös értékeinken, és egymás iránti tiszteleten alapult.”

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!