Másfél évig volt olyan területen kormánybiztos, amiről a kormány már rég letett

2021. május 7. – 14:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dr. Bogdán Tibor 2019. május 9-én lett „a közigazgatási bíróságokról szóló 2018. évi CXXX. törvény hatálybalépésével összefüggő feladatok koordinációjáért felelős kormánybiztossá”, ami azért érdekes, mert alig fél év elteltével a kormány elállt a szándékától, hogy létrehozza a szervezetileg elkülönülő közigazgatási bírósági rendszert, határozatlan ideig elnapolták a témát 2019. októberében.

Dr. Bogdán viszont egészen vasárnapig megőrizte ezt a pozícióját, és ez onnan derült ki, hogy egy új kormányrendeletben a jogászt kinevezték „a gazdasági versenyképesség jogi feltételrendszerének erősítését célzó intézkedésekkel összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos” pozíciójára.

A Hvg.hu szerint ez a pozíció azt jelenti, hogy főleg „a fizetésképtelenségi, reorganizációs eljárások egyes kérdéseinek szabályozására, a jogi személyek egységes nyilvántartásának szabályozására, az új elektronikus ingatlan-nyilvántartás jogi szabályozására kell javaslatot tennie”, ehhez pedig jár neki egy ötfős stáb, és egy havi 1,75 millió forintos fizetés is.

Az őt kinevező rendelet volt az, ami semmissé tette Dr. Bogdán előző pozícióját, és így derült ki, hogy a jogász, aki a rendszerváltás idején az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese volt, másfél évig volt egy olyan pozícióban, ahol egy olyan területért felelt, ami a kormány számára már rég nem volt terítéken.

Dr. Bodgán a Kormány.hu oldalán a mai napig az előző pozíciója biztosaként szerepel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!