Kokaint, speedet, marihuánát és bélszínt is terítettek

2021. május 7. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Ráckevei Járási Ügyészség összesen kilenc fő ellen emelt vádat két különböző banda ellen, egyik csapat kábítószerben utazott, a másik pedig szervezett hústolvajokból állt, de kiderült, hogy átfedés is van a két szervezet között, írja közleményében a Pest Megyei Főügyészség.

Hárman 2018 nyara és 2019 áprilisa különböző kábítószereket, kokaint, speedet és marihuánát terítettek Ráckeve és Dömsöd térségében, ráadásul ezek mellett még azzal is foglalkoztak, hogy a környékbeli húsüzemből különféle termékeket loptak, majdnem egy millió forint értékben, és azt eladták nyomott áron.

Az akkor 22 éves B. Bence, valamint a 23 éves Sz. Máté úgy döntöttek még 2018-ban, hogy kokaint fognak eladni. Sz. Máté később nem elégedett meg a drogkereskedelemből beeső pénzzel, egyik vágóhídon dolgozó ismerősével összefogva lopott húst kezdtek árulni. A nő kezdetben csak saját használatra lopott,

de később nagyobb tételben hordta haza a bélszínt, a szalámit, a pörkölthúst, a májast, a hátszínt és a fehérpecsenyét.

Néhány hónap alatt kb. 100 rúd szalámit, 80 kg húst, 60 sonkát és 15 májast lopott ki munkahelyéről, a szalámin és a pörkölthúson aztán 1500, a bélszín kilóján 3000 forintért adott túl a Police.hu márciusi bejegyzése szerint.

A vádpontok között bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, kábítószerbirtoklás bűntette, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette és bűnpártolás vétsége is megtalálható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!