Jövő hét csütörtöktől újra végezhetnek halasztható beavatkozásokat és rehabilitációt az egészségügyben

2021. május 7. – 11:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Május 13-ától újraindulnak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, amelyek az egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban, a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek”

– jelentette be Facebook-oldalán Kásler Miklós Emmi-miniszter. A fentieknek megfelelően tehát május 13-tól már halasztható (nem kizárólag sürgős, azonnali ellátást igénylő) beavatkozásokat is lehet végezni, ahogyan rehabilitációsakat is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón még azt mondta, hogy négy és fél millió oltottnál indítják újra az elektív műtéteket, ötmilliónál pedig a rehabilitációt, utóbbival egyszerre tervezték feloldani a látogatási tilalmat is – erről azonban Kásler bejegyzésében nincs szó. Az onkológiai és szűrővizsgálatokat, illetve az egynapos sebészeti ellátásokat már négymillió beoltott után visszahozták a rendszerbe.

A miniszter hozzátette, hogy a beteg felvételének feltétele az érvényes védettségi igazolvány, ennek hiányában az, hogy a páciens „a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigéngyorsteszttel” rendelkezzen.

Fertőzésgyanú esetén az érintett beteget elkülönítik a kórházakban, és antigéngyorstesztet végeznek a diagnózis felállításához.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!