Vezetéket tépett le, társasházra döntött fát a szerdai vihar

2021. május 6. – 08:18

Másolás

Vágólapra másolva

Közel kétszáz esetben, 189-szer riasztották a tűzoltókat a szerdai vihar miatt, a telefonálók leggyakrabban kidőlt fák, letört ágak miatt hívták a hatóságokat – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A legtöbb riasztás Budapestről és Pest megyéből érkezett a katasztrófavédelemhez, de Vas megye kivételével minden megyében okozott károkat a vihar. A fák sok helyen utakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre, járművekre és épületekre dőltek, de az erős szél 16 épületben is kárt okozott a tető, illetve a kémény megbontásával.

Budapesten, a II. kerületben egy kocsiszínben álló villamosra, a III. kerületben egy társasházra dőlt egy fa. A VI. kerületben útra hulló cserepek, a XII. kerületben leszakadt elektromos vezeték miatt riasztották a tűzoltókat. Mukics Dániel azt javasolta, hogy a vihar után mindenki járja körbe az otthonát, nézze meg, milyen károk keletkeztek, és azokat minél hozza helyre. Ha pedig valaki leszakadt elektromos vezetéket lát, ne közelítse meg, ne nyúljon hozzá, hanem hívja a 112-t és a szolgáltatót – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!