„Azt kívánom az anyukámnak, hogy legyen boldog nélkülem!”

2021. május 2. – 08:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Azt kívánom az anyukámnak, hogy legyen boldog nélkülem!”

1,8 millió gyermek él ma Magyarországon, 1 százalékuk, 23 ezer gyermek szülők nélkül, állami gondoskodásban. Körülbelül ennyi Siófok lakossága.

Az SOS Gyermekfalvak anyák napi, társadalmi kampányában drámai módon mutatja meg a statisztikai adatok mögött rejtőző sorsokat.

A 7 éves Niki 3 éve él állami gondoskodásban. Ő ezt üzeni anyák napján:

Fotó: SOS Gyermekfalvak
Fotó: SOS Gyermekfalvak

Az állami gondoskodásban élő gyermekek többsége elhanyagolás, bántalmazás, szexuális erőszak, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, vagy halála miatt került ki családjából. Az okok általában a szülők szegénységével, megoldhatatlan lakáshelyzetével, kedvezőtlen munkaerőpiaci helyzetükkel párosulnak – olvasható a szervezet közleményében.

Több száz gyermekről gondoskodnak az SOS Gyermefalvak nevelőszülői. „A gondoskodás nem csak arról szól, hogy ételt, tiszta ruhát, meleget adunk nekik, hanem arról is, hogy meghallgatjuk őket, segítünk feldolgozni a hozott múltat. Ez egy komoly csapatmunkát igényel a nevelőszülő, a pszichológus és a szakemberek részéről minden egyes gyereknél” – mondta Romet-Balla Ágnes, az alapítvány adománygyűjtési igazgatója.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!