Ötévnyi csábítás után még idén megnyithat a McDonald's Ózdon

2021. május 2. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ötévnyi küzdelem után sikerült elérni Ózdon, hogy a McDonald's éttermet nyisson a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban. Janiczak Dávid polgármester pár napja jelentette be Facebook-oldalán, hogy megvannak az építkezéshez szükséges engedélyek, és várhatóan június elején elkezdődik a munka.

A Napi.hu-nak arról beszélt a jobbikos polgármester, hogy a lakosság részéről érkezett az igény, és közel öt éve próbálják a városba csábítani az étteremláncot. Felvették a kapcsolatot az amerikai gyorsétteremlánccal, de évekig nem jártak sikerrel. „A kezdetekben falakba ütköztünk, a cég akkori üzleti stratégiája nem tette lehetővé az ózdi nyitást. 2019-ben viszont az étteremlánc magyarországi tulajdonosváltását követően fordulat állt be a vállalat üzletpolitikájában, és nyitottá váltak a beruházásra” – fogalmazott Janiczak.

Körülbelül 60-70 alkalmazottja lehet majd a McDonald'snak. „A nyitás egészen pontos dátuma ugyan még nem ismert – tudjuk, milyen egy építkezés, bármi miatt csúszhat –, de még ezen év végén várható” – tette hozzá a polgármester. Bár a lakosság nagyon várja, a Napi.hu cikke szerint nem mindenki örült korábban a terveknek: tíz helyi vendéglátóhely írásban jelezte Janiczaknak az aggodalmát, ők a forgalmuk csökkenésétől tartanak.

Szeptemberben állapodott meg az ózdi városvezetés a céggel a beruházásról, majd októberben már arról posztolt Janiczak, hogy értékesítette azt a területet az önkormányzat, ahol a McDonald's majd felépül. A városközponti kutyafuttató helyén húzzák fel a gyorséttermet, a polgármester azt ígéri, a kutyafuttatót nem szüntetik meg, csak átrakják egy közeli helyszínre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!