Rozsdaövezeti Bizottság alakult

2021. május 1. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság, közölte szombaton a Miniszterelnökség. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a bizottság az úgynevezett rozsdaövezeti akcióterületek kijelölését fogja véleményezni. Javaslatokat várnak arra, hogy melyek legyenek azok a leromlott állapotú, korábban ipari vagy más gazdasági célra használt ingatlanok, amelyek bekerülnek a kormányzati programba.

A kormány korábban döntött arról, hogy kiemelten támogatja a használaton kívül került vagy alulhasznosított, rossz fizikai állapotban lévő, környezetszennyezéssel terhelt egykori ipari és gazdasági területek fejlesztését. A közlemény szerint az a cél, hogy segítsék az érintett területek, illetve városrészek rehabilitációját.

A bizottság elnöke Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára lett. A testület tagjai: Gyutai Csaba, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője, László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára, Szabó Ferenc, a Miniszterelnökség Koordinációs és Elemzési Főosztályának főosztályvezetője és Zeke Janka, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A menetrend úgy fog kinézni, hogy a beérkezett javaslatokat a tárca előzetesen megvizsgálja, ami főszabály szerint 45 napig tart. Ezután amiket ebben az első körben alkalmasnak ítéltek, azokat részletes vizsgálatnak is alávetik. Ennek az eredményétől függően alakítja majd ki a véleményét 30 napon belül a Rozsdaövezeti Bizottság. A végső döntés a kormányé lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!